Intens(ief) JA-artraject

 

zegJa

Leren met je paard, voor je paard en via je paard.

  • Wil je (nog) beter, gevoeliger én effectiever SAMENwerken met je paard, met plezier voor twee?
  • Wil je met kleine, positieve signalen kunnen communiceren met je paard, op een manier waar je beiden veel van leert?
  • Ben je nieuwsgierig naar hoeveel méér er mogelijk is in de relatie en training met jouw paard(en)?
  • Wil je leren JA te zeggen tegen alle processen die je tegenkomt bij je paard en jezelf?
  • Wil je graag handvaten voor het werken met de combinatie van positief én (langdurig) effectief trainen?
  • Wil je graag zowel je gevoel als je vaardigheden als je kennis verder ontwikkelen?

JA zeggen, tegen jezelf én je paard!

In dit leerjaar bied ik je een bijzondere combinatie van bouwstenen in gevoel, kennis en vaardigheden.
Je gaat zowel werken aan de relatie met je paard, jouw eigen lichaamstaal, energie en intuitie, als bouwen aan kennis, inzicht en praktische vaardigheden op gebied van leerprincipes en training. Hierbij staat niet alleen het eindresultaat, maar vooral de wijze waarop je er kunt komen centraal. We gaan diepgaand in op het werken met leerprincipes, vooral gericht op het kunnen samenwerken vanuit JA zeggen tegen je paard én jezelf.

Wat dat je oplevert?
Vallende kwartjes, lampjes die ‘aan’ gaan bij jou en je paard! Die open, trotse blik van een paard, die vonk van begrip: “Oooooh, bedoel je DAT!” en fijne manieren waarop je dan ten volle “DAT bedoel ik inderdaad!” kunt bevestigen. SAMENwerken, onderweg naar wát voor werkdoel dan ook. Of dat een piaffe of een voet geven bij de smid betreft maakt niet uit.
Niet wát je je paard leert, maar hóe je hem dat leert maakt in deze leerweg het grote verschil.
Heel eerlijk? Misschien levert het je ook af en toe hoofdbrekens op. Of twijfel, of beperkende overtuigingen, of oordelen, of wanhoopsmomenten. Of de hopeloze slappe lach. Ook dáár gaan we JA tegen zeggen!

Hoe gaan we dat doen?
We gaan 10 dagen met elkaar aan de slag, vanaf juni 2018 elke maand 1 zaterdag of zondag, in een kleine groep van maximaal 6 deelnemers zodat er veel aandacht kan zijn voor ieders proces.
In dit jaartraject krijg je telkens een kleine hoeveelheid theorie aangeboden, het uitgangspunt voor vooral veel praktijkwerk 😊 Je bepaalt samen met mij je eigen praktijkhuiswerk, waar je in de tussenliggende tijd aan werkt.
Je gaat je eigen leerdoelen bepalen en leert je eigen (tussen)stappenplannen maken, máár je staat er zeker niet alleen voor. Er wordt eigen inzet van je gevraagd maar daarbij word je als je wilt geholpen.
Bijvoorbeeld in de besloten Facebookgroep. Je kunt praktijkfilmpjes en foto’s delen en om feedback vragen. We houden we elkaar op de hoogte van vorderingen, hobbels, vragen, diepe dips en hallelujah-momenten, we stellen vragen en geven we elkaar tips of delen interessante info die we elders tegen zijn gekomen. Zo bouwen we met elkaar aan leerprocessen. Het maakt hierbij niet uit met welk niveau je instapt, iedereen is welkom.

Iedere dag komt er een thema aan bod. We gaan onder andere uitgebreid in op fysieke en emotionele communicatie en basisbehoeften van een paard, kennis en ontwikkeling van lichaamstaal, kennis en toepassing van leerprincipes, leren analyseren van trainingstussenstappen, werken met praktische toepassingen in de dagelijkse omgang (obstakels, trailer, hoefsmid) en het toepassen van kennis van lichaamstaal en leerprincipes bij grondtraining en rijden.

Waarom ga je dat doen?
Voor mij is ‘manieren van leren’ uiteindelijk ‘een manier van leven’ geworden waarmee ik al 25 jaar paarden opleid, vanuit soms de meest moeilijke gedragsproblemen paarden succesvol herschool en mensen leer om connectie te maken met hun paard. Die kennis en vaardigheden draag ik heel graag aan je over!
Kies jij er ook voor om vollédig JA te zeggen tegen jezelf, je paard, en het pad dat jullie sámen willen gaan?
Dan schrijf je in!

Praktische info
We werken op de eenvoudige, gastvrije buitenlokatie van Via Equestra in Gilze, met paddocks met hooi voor de gastpaarden. De goede buitenbakbodem, de comfortabele cursusruimte en wat creativiteit bieden in geval van wat mindere weersomstandigheden uitkomst.

Kosten voor het jaartraject van 10 trainingsdagen, inclusief plek en hooi voor je paard, koffie/thee en lunch, tussentijdse coaching en theorie en 21% BTW zijn 1495E.
Schrijf je je in VOOR 1 april 2018? Dan krijg je vroegboekkorting en betaal je slechts 1345E! En dat is géén geintje 🙂
(Tot slot een insiders aanbod: Voor deelnemers aan de eerdere jaartrajecten bedraagt deelname 1245 E )

Heb je geen eigen paard? Dan heb je de zonder extra kosten de mogelijkheid om het hele traject mee te doen met één van mijn paarden, inclusief huiswerkoefeningen.

Data 2018/2019 (zaterdagen én zondagen):
za 9 juni, za 7 juli, zo 26 augustus, zo 16 september, zo 14 oktober, za 10 november, za 15 december, za 12 januari, za 16 februari, za 16 maart.

(Data lichtjes onder voorbehoud ivm enkele andere evenementen waarvan de data mij helaas nog niet bekend zijn. Wijziging altijd in goed overleg.)

Wil jij er ook bij zijn? Neem contact op via het contactformulier en vraag om een inschrijfformulier! 

Méér weten? Kennismaken? Mij live aan het werk zien? Neem contact met mij op, en/of kom naar EquiDay in Ermelo op 14 april of naar de Open Trainingsmiddag op 22 april en stel al je vragen!

Diamond

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close